Belépés
Pikáns cukkinikrémleves
... majd mehet bele a cukkini is. Ismét sózzuk, borsozzuk, és lefedve, néhányszor megkeverve, kb. 5-7 percig pároljuk.
Hozzáadunk annyi zöldséglevest vagy vizet, hogy kb. egy ujjnyira elfedje, és néhány perc alatt készre főzzük.
Ha kész, botmixer segítségével (vagy normál mixerbe áttöltve) simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, még egyet forr...
2018-09-06 23:15:37
Rakott székelykáposzta
... zsiradékon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a kolbászt és a csülköt, és kissé megpirítjuk. Meghintjük fűszerpaprikával és borssal, hozzáadjuk a paprikakrémet, és felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. 10 percig főzzük.
Közben egy kizsírozott tepsibe vagy sütőtálba öntjük a bulgurt, egyenletesen elterítjük. A pörköltet egyenletesen elosztjuk a tetején. A főtt toj...
2017-09-30 23:06:45
Pizza, az ezerarcú
... hozzáöntöm az olajos vizet, és alaposan kidolgozom. Nagyjából egy órát hagyom, hogy meleg helyen megkeljen.
A sütőt 225 fokra melegítem (alsó-felső + légkeverés), s miközben felfűt a sütő, ujjnyira nyújtom a tésztát. sütőpapíros tepsire fektetem s kicsit hagyom pihenni.
Ezután ujjammal benyomkodom a felületét, és olívaolajjal megkenve a sütőbe tolom. Világos aranybarnára...
2015-10-14 22:46:04
Sajttal töltött virsli bundában tárkonyos burgonyafőzelékkel
... burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk vagy szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát 1 evőkanál zsíron megfuttatjuk, rádobjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Amíg a burgonya fő, előkészítjük a virsliket.

2. A virsliket hosszában bevágjuk (a végeitől 1 cm-re, nem teljes hosszában). A sajtot felszeleteljük 3-4 mm vastagra (vagy ...
2015-09-14 16:01:01
Bogrács...


Egytál ételek, bográcsos finomságok
Inyesmester: (ős)-magyar ételek, receptek /

A magyar őstörténeti gyökerű gasztronómia pontosan az egytál-ételek terén nyeri el a csúcspontját. Hiszen a töltött káposztától a sűrű lebbencsig, a "fordított kásától" - mely attól fordított, hogy a jó...
2014-09-23 21:16:01
Rakott zöldbab hús nélkül
... beleszórunk. A lángot a legkisebbre vesszük, az edényt lefedjük és lehetőleg kavargatás nélkül főzzük.
Feltesszük a babot is főzni. Elegendő csak annyi vízzel hogy maximum egy ujjnyira elfedje a babot. Megsózzuk kis vega-mixet ebbe is szórhatunk, majd közepes lángon főzzük. Figyeljünk oda, hogy nehogy szétfőzzük. A főzési idő a zöldbab korától függ.
Míg a fentiek...
2014-08-29 13:58:13
Paradicsomos bámia (orka)
... napon.
Ezek után a hagymát megfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a bámiát. Kicsit megforgatjuk, összekavarjuk. Adagoljuk a többi hozzávalót, ha szükséges felöntjük vízzel hogy 2 ujjnyira ellepje a bámiákat. Körülbelül fél órát főzzük, anélkül hogy erőteljesen kavarnánk, inkább csak a fazék rázogatásával keverjük össze néha, mert a fakanállal való kavargatástól a bámia össze...
2014-07-09 13:39:42
Carbonnade (marharagu barna sörrel)
... piruljanak. Ha kész vagyunk, öntsük át egy tepsibe a szalonnával együtt.

A visszamaradt zsírban átforgatjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát és a kb. 2 ujjnyira karikázott sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, babérlevéllel, majd belekeverjük a mustárt, a paradicsompürét és a cukrot, felöntjük sörrel. Az egészet hozzáadjuk a marh...
2014-03-12 21:10:35
x
... tésztát előző este összeállítani.) Másnap kinyújtjuk, majd a szokásos módon hajtogatjuk, legalább háromszor. A hajtogatások között kb. 30 percet pihentetjük a tésztát. Utoljára ujjnyira nyújtjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Derelyevágóval rudakat is vághatunk.) Forró sütőben szép pirosra...
2014-02-08 19:58:19
Finom falatok
... rántáshoz,
majoránna, babérlevél, só.

Ha füstölt hozzávalóról tudjuk, hogy sós akkor előző este beáztatjuk, akárcsak a babot.

Reggel a fazékban annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje feltesszük a füstölt árút, jelen esetben oldalast közepes lángon főni. Az egész folyamat során a lassan ,,bugyborékoltatás" a legmegfelelőbb, szóval erre állítsuk be a gázt, ...
2013-04-06 09:41:26
1 2 3 4 5 6 
Címkék: ujjnyira elfedje, tejet vagy, kizsírozott tepsibe, pörköltet egyenletesen, olajos vizet, órát hagyom, sütőbe tolom, virsliket hosszában, sajtot felszeleteljük, magyar őstörténeti, egytál-ételek terén, töltött káposztától, sűrű lebbencsig, legkisebbre vesszük, edényt lefedjük, zöldbab korától, hagymát megfuttatjuk, többi hozzávalót, fazék rázogatásával, fakanállal való, bámia össze, szalonnával együtt, visszamaradt zsírban, nagyobb kockákra, egészet hozzáadjuk, szokásos módon, hajtogatások között, fazékban annyi, füstölt árút, egész folyamat, cukkinikrémleves, fűszerpaprikával, bugyborékoltatás, tojássárgájával, paradicsompürét, székelykáposzta, megfonnyasztjuk, derelyevágóval, legmegfelelőbb, felszeleteljük, babérlevéllel, összekavarjuk, rázogatásával, paprikakrémet, zöldséglevest, kavargatástól, összeállítani, segítségével, visszamaradt, megfuttatjuk, egyenletesen, paradicsomos, belekeverjük, majoránnával, kiszaggatjuk, csúcspontját, aranybarnára, felkockázzuk, előkészítjük, olívaolajjal, gasztronómia,
© 2013 TVN.HU Kft.