|
|
|
... majd mehet bele a cukkini is. Ismét sózzuk, borsozzuk, és lefedve, néhányszor megkeverve, kb. 5-7 percig pároljuk.
Hozzáadunk annyi zöldséglevest vagy vizet, hogy kb. egy ujjnyira elfedje, és néhány perc alatt készre főzzük.
Ha kész, botmixer segítségével (vagy normál mixerbe áttöltve) simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, még egyet forr... |
2018-09-06 23:15:37 |
|
|
|
|
|
|
... zsiradékon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a kolbászt és a csülköt, és kissé megpirítjuk. Meghintjük fűszerpaprikával és borssal, hozzáadjuk a paprikakrémet, és felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. 10 percig főzzük.
Közben egy kizsírozott tepsibe vagy sütőtálba öntjük a bulgurt, egyenletesen elterítjük. A pörköltet egyenletesen elosztjuk a tetején. A főtt toj... |
|
2017-09-30 23:06:45 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáöntöm az olajos vizet, és alaposan kidolgozom. Nagyjából egy órát hagyom, hogy meleg helyen megkeljen.
A sütőt 225 fokra melegítem (alsó-felső + légkeverés), s miközben felfűt a sütő, ujjnyira nyújtom a tésztát. sütőpapíros tepsire fektetem s kicsit hagyom pihenni.
Ezután ujjammal benyomkodom a felületét, és olívaolajjal megkenve a sütőbe tolom. Világos aranybarnára... |
2015-10-14 22:46:04 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk vagy szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát 1 evőkanál zsíron megfuttatjuk, rádobjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Amíg a burgonya fő, előkészítjük a virsliket.
2. A virsliket hosszában bevágjuk (a végeitől 1 cm-re, nem teljes hosszában). A sajtot felszeleteljük 3-4 mm vastagra (vagy ... |
|
2015-09-14 16:01:01 |
|
|
|
|
|
|
Egytál ételek, bográcsos finomságok
Inyesmester: (ős)-magyar ételek, receptek /
A magyar őstörténeti gyökerű gasztronómia pontosan az egytál-ételek terén nyeri el a csúcspontját. Hiszen a töltött káposztától a sűrű lebbencsig, a "fordított kásától" - mely attól fordított, hogy a jó... |
|
2014-09-23 21:16:01 |
|
|
|
|
|
|
... beleszórunk. A lángot a legkisebbre vesszük, az edényt lefedjük és lehetőleg kavargatás nélkül főzzük.
Feltesszük a babot is főzni. Elegendő csak annyi vízzel hogy maximum egy ujjnyira elfedje a babot. Megsózzuk kis vega-mixet ebbe is szórhatunk, majd közepes lángon főzzük. Figyeljünk oda, hogy nehogy szétfőzzük. A főzési idő a zöldbab korától függ.
Míg a fentiek... |
2014-08-29 13:58:13 |
|
|
|
|
|
|
... napon.
Ezek után a hagymát megfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a bámiát. Kicsit megforgatjuk, összekavarjuk. Adagoljuk a többi hozzávalót, ha szükséges felöntjük vízzel hogy 2 ujjnyira ellepje a bámiákat. Körülbelül fél órát főzzük, anélkül hogy erőteljesen kavarnánk, inkább csak a fazék rázogatásával keverjük össze néha, mert a fakanállal való kavargatástól a bámia össze... |
2014-07-09 13:39:42 |
|
|
|
|
|
|
... piruljanak. Ha kész vagyunk, öntsük át egy tepsibe a szalonnával együtt.
A visszamaradt zsírban átforgatjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát és a kb. 2 ujjnyira karikázott sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, babérlevéllel, majd belekeverjük a mustárt, a paradicsompürét és a cukrot, felöntjük sörrel. Az egészet hozzáadjuk a marh... |
2014-03-12 21:10:35 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát előző este összeállítani.) Másnap kinyújtjuk, majd a szokásos módon hajtogatjuk, legalább háromszor. A hajtogatások között kb. 30 percet pihentetjük a tésztát. Utoljára ujjnyira nyújtjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Derelyevágóval rudakat is vághatunk.) Forró sütőben szép pirosra... |
2014-02-08 19:58:19 |
|
|
|
|
|
|
... rántáshoz,
majoránna, babérlevél, só.
Ha füstölt hozzávalóról tudjuk, hogy sós akkor előző este beáztatjuk, akárcsak a babot.
Reggel a fazékban annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje feltesszük a füstölt árút, jelen esetben oldalast közepes lángon főni. Az egész folyamat során a lassan ,,bugyborékoltatás" a legmegfelelőbb, szóval erre állítsuk be a gázt, ... |
2013-04-06 09:41:26 |
|
|
|
|